Varianter av julklappsspelet – kul alternativ till det vanliga spelet

Det finns lika många varianter på julklappsspelet som det finns varianter på jultraditioner. Här har du några varianter om du vill variera julklappsspelet eller bara känner för att förnya dig.

Julklappsspelet – flera olika spelvarianter

Julklappsspelet – Snällvarianten

I den vanliga varianten av julklappsspelet så kan en bli sittande med väldigt många julklappar medans någon annan kan vara utan. En snällvariant av spelet är att ”förbjuda” deltagare att ta från någon som bara har en klapp framför dig. På så sätt får alla förhoppningsvis åtminstone en julklapp vardera.

Julklappsspelet – Bytt är bytt

I denna variant av julklappsspelet så köper varje deltagare in ett förutbestämt antal julklappar (låt oss säga vars 2 julklappar). När alla sitter ner så börjar spelet med att den deltagare som är yngst väljer en julklapp. Ni går sedan varvet runt till dess att alla deltagare har 2 julklappar vardera.

I steg två av spelet så slår ni med tärningen. Den deltagare som får rätt siffra på tärningen får byta en av sina julklappar med valfri deltagare. Man måste dock alltid byta om man får rätt siffra. Fördelen med denna variant är att alla slutar med 2 julklappar vardera, även om det inte är de julklappar som man kanske tänkte sig i början av julklappsspelet…

Julklappsspelet – version aggressiv

Detta är varianten av julklappsspelet som verkligen kan göra er till ovänner. Spela hela spelet som vanligt. När ni öppnat era klappar, så kör ni del 2 ytterligare en vända. Nu när julklapparna är öppna så brukar det inte vara samma klappar som är populära i spelet, som när de var inslagna. Dessutom kan det smärta lite extra om någon tar något som man verkligen vill behålla.

Andra sätt att variera julklappsspelet

  • Välj ett tema för julklapparna. Gillar ni vin, choklad, lego eller annat så välj efter tycke och smak.
  • Använd två tärningar istället för en för lite mer action. Var varje rätt siffra får man ta en julklapp, så har man tur får man ta två!
  • Ändra så att man vid exempelvis en 6:a så får man ta en julklapp, men vid en 1:a får man lägga tillbaka ett paket (om man har något i sin ägo).

Julklappsspelet – Tips på julklappar

Bestäm en prisklass och tema på presenterna. På Barntema.se kan du enkelt sortera varje kategori på pris och hitta presenter till julklappsspelet i lagom prisnivå.

Läs även: Originalregler julklappsspelet

 

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna inom barn och familj: