Vad ska jag packa till förskoleklass?

Förskoleklass eller nollan, är det första om än mer lekfulla året i skolan. Det är nu ditt barn anses lämna småbarnsåren och bli skolbarn. Tänk så fort det går.

I förskoleklassen är det ofta utelek och pyssel vilket gör att det kan vara smart att packa en väska med extrakläder som kan få hänga kvar på skolan. Skolverket rekommenderar att det packas:

● Mössa och vantar. På hösten och våren lite tunnare i bomull som sedan byts ut mot riktigt varma till vintern.
● Skaljacka och skalbyxor som är vind-och vattentäta
● Fleecejacka att kombinera med skaljackan vid kallare väder och utelek och är även bra att ha som en kofta inne om barnet fryser.
● Gummistövlar
● Inneskor, gärna med halkskydd. Håller fötterna varma och skyddar mot onödiga halkolyckor.
● Underställ. Ull för den som sitter still och polyester rekommenderas vid mycket rörelse.
● Tröja
● Byxor
● Trosa eller Kalsong
● Strumpor

Tänk på att barn växer snabbt!

Personligen har jag ett pinsamt minne från när jag hämtade min dotter från förskolan en dag, där hon glad i hågen kom rusande mot mig i ett par byxor som slutade på halva vaden,och en tröja som satt hårt i armhålorna och visade halva magen. Hon hade vuxit, massor! Så tänk på att plocka hem väskan ibland och gå igenom den så att ombytet passar och inte har blivit urväxt. Det går ju som sagt fort nu, och många barn växer snabbt.

Tänk också på att inte köpa en för liten skolväska när det är dags för förskoleklass. Se till att en A4-pärm kan få plats utan problem. En ryggsäck är att föredra, då den inte snedbelastar kroppen samtidigt som den ger barnet fria händer.

Nu börjar en spännande resa för dig & ditt barn. Lycka till!