Goda råd gällande barnkläder

Denna artikel  är en sammanfattning av konsumentverkets råd om vad du ska tänka på när du köper barnkläder. Barnkläder är något som den svenska familjen lägger väldigt mycket pengar på och utbudet av barnkläder är enormt.

Dragband och snoddar på barnkläder

Det är något som inte bör finnas på barnkläder, då länga dragband kan leda till olyckor. Många olyckor har inträffat då barn har fastnat i springor, rutschkanor och i cykelkedjor. Välj därför kläder utan dragband eller snoddar.

Huvor och kapuschonger

Samma sak som ovan gäller för barnkläder med huvor och kapuschonger. Fastsydda huvor kan lätt fasta när barnet leker och i värsta fall strypa barnet. Om du vill ha barnkläder med huva eller kapuschong bör du därför välja ett plagg med löstagbar huva som lätt lossnar vid en eventuell olycka.

Kläddetaljer och utsmyckning

Många barnkläder, även till de minsta barnen, är utsmyckade med små dekorationer som kan lossna. Barn är nyfikna av sin natur och undersöker gärna föremål genom att stoppa dem i munnen. Undvik därför barnkläder med detaljer som lätt kan lossna och hamna i barnets mun så att detta kvävs.

Källa: Hallakonsument.se