Föreviga din graviditet

När du är mitt uppe i din graviditet så känns det självklart att du kommer att komma ihåg allt. Men som med så mycket annat så suddas minnena ut med tiden. Ett minne blir snabbt komprimerat till fragment av en historia och till sist är det bara små delar som man minns.

Skaffa en graviddagbok

För ett tag sedan lanserades det en ny app både på Google play och på App store: Gravid app – dagbok och journal. Appen skapades för att gravida ska kunna dokumentera hela sin graviditet och minnas precis hur det var och när olika saker inträffade. Efter graviditeten kan du enkelt skriva ut boken eller få den utskriven av ett tryckeri.

Appen är gratis och finansieras med reklam. Den är enkel att använda och allt du behöver göra är att ladda ner den till din telefon eller surfplatta, registrera dig och fylla i din förväntade förlossningsdatum. När detta är gjort är det bara till att börja använda gravidappen.

Lätt att använda

Gravidappen är lätt att använda och den innehåller både delar där du enkelt svarar på frågor samt delar där du har möjlighet att skriva fritt. I appen kan du dokumentera allt under graviditeten; dina ultraljud, besök hos barnmorskan, dina besvär, din viktutveckling, dina tankar inför förlossningen, din historia om hur du berättade om att du var gravid och mycket mer. Efter förlossningen avslutar du med att berätta om din förlossningsupplevelse samt med att fylla i uppgifter om det nyfödda barnet.

När allt är ifyllt och klart kan du enkelt skapa din egen bok. Du skapar ett omslag och väljer sedan fritt vilka avsnitt du vill ha med i din bok. Boken kan du i pdf-format få skickat kostnadsfritt till din mail men den innehåller då viss reklam. Du kan dock köpa en reklamfri pdf för endast 49 kronor. Vill du ha boken tryckt med inbunden pärm så kostar detta endast 199 kronor per bok.

Slutsats: En väldigt kul app som förevigar din graviditet så att du verkligen minns allt!