Barnpassning – Nanny en tjänst som växer

Det blir allt flera föräldrar som väljer att anlita en barnvakt eller en nanny. Ibland är det akuta event som kräver hjälp av utomstående och ibland är det avlastning i vardagen som skapar behovet.

 

Nanny – varför anlitar man en barnvakt?

Orsaken till att man anlitar en nanny / barnvakt från ett företag kan såklart variera. Några av de vanligaste orsakerna är:

  • Avlastning i vardagen men hämtning, lämning, matlagning etc.
  • Enstaka event där alla dina ”vanliga” barnvaktsval också deltar.
  • Du bor långt från mor- och farföräldrar som många gånger är de som passar barnen.

 

Vad krävs för att arbeta som nanny?

En nanny eller barnvakt, måste vara oerhört pålitlig. Som förälder måste man kunna lite på barnvakten. I stort sett alla företag som erbjuder tjänsten nanny kvalitetssäkrar barnvakten innan de skickas ut på ett uppdrag. Detta innebär dels att det tages referenser på personen samt att de får genomgång en utbildning. Utbildningen bör definitivt innefatta en kurs i hjärt- och lungräddning, sk HLR.

 

Jobba med barnpassning

Vill du jobba med barnpassning som nanny bör du vara ordningsam och lekglad. Du ska självklart älska barn och de ska ha lätt att känna ditt förtroende. Det är en fördel om du har erfarenhet av barnpassning. Kreativitet och initiativförmåga uppskattas av barn och vuxna.

 

Var kan man hitta en nanny / barnvakt?

När man letar barnvakt eller nanny så välj ett företag som du har förtroende för. Bra företag i vår erfarenhet är exempelvis NannyDirekt och Storliten. De har båda funnits länge och alla deras barnvakter har genomgått en HLR-utbildning, vilket gör att föräldrarna kan vara extra trygga.