Baby på väg – Tips på saker att ha med till förlossningen

Är du i mitten av graviditeten och är ute i god tid? Eller är du i slutet och har panik för att du har inte beställt nånting. Ingen fara! En del gillar att ha allt redo långt före men det är inte katastrof om du inte har det. Det är dock skönt när man väl har allt så man kan koncentrera sig på sin baby och allt hen behöver.

Förutom alla små saker man behöver i sin skötväska och necessär ger vi här några få men värdefulla tips att ha med till förlossningen.

Till förlossningen

Idag behöver man ju inte ta med sin musik, den har vi ju som oftast med oss i vår mobil men en liten högtalare är bra att ha så man kan förstärka ljudet. Det är skönt att sätta på sin favorit musik när man ligger på förlossningen. Det är inte bara skönt i stunden, det förstärker minnena. Förutom din neccessär med det mest väsentliga så  är det i stort sett det du behöver. Blir det långvarigt kan man bli lite törstig och sugen på någon energikälla, så ta med ett litet energybar!

Till mamman

Efter förlossningen är det helt individuellt hur man mår, känner och orkar men en del gillar att duscha av sig och sätta på sig mjuka, oömma kläder som till exempel tights, en mjuk  top/amningstop och glöm inte en amningsBH som gör det enklare om du planerar att amma. Om du planerar att amma så förbered dig med amningsinlägg och en vårdande salva om det skulle behövas.

Till babyn

Till barnet behöver du en lite body och mössa, kanske en gosig snuttefilt. Precis efter förlossningen är det dig bebisen behöver mest. Mat, närhet och trygghet.

Hemfärden

Vid hemfärden är det så klart bra att ha ett babyskydd om man tar bilen hem. Om vädret är lite kallare så kan man sätta på barnet en varmare body eller lägga en filt över, men se till barnet inte blir för varmt. Kan man promenera och inte har någon vagn än så kan man använda en bärsjal, barnet ligger då nära och tryggt när man går.

Hemma

Väl hemma är det bra om man förberett någon form av sovplats för babyn. En säng eller ett babynest att ha i er säng kan vara en idé. En skötplats är också bra att ha förberett, ett ställe där man har allt samlat allt. När man väl står där är man tacksam att man gjorde det. Något mjukt att ligga på med kanter är att föredra. Blöjor, tvättlappar, mjukgörande salva för barnet och extra kläder är bara några saker som är bra att ha. Har du inte hunnit det själv, be någon förbereda det till dig innan ni kommer hem.

 

Här kommer ett par tips och länkar till våra favoriter på Barntema.

Tips på inköp

 

Startkit – det mest väsentliga du behöver i skötväskan. Från 795 kr

Barnvagn Volq -D2 3999 kr

Babyskydd Matrix Light – 3299 kr

Skötbädd – 495 kr

Fleeceoverall – 599 kr

AmningsBH

Napphållare – 129 kr