Aktivitetstips i Sverige 

Snart är det tid att planera familjesemestern. Vad planerar ni att göra och var? Aktivitetstips på vad ni ska göra med barnen under semester är något som många föräldrar behöver. Kommer det att vara varmt och skönt i Sverige under semesterveckorna? Ska man resa bort till södra och heta sandstränder i Europa? Vad är det som passar bäst för en barnfamilj?

För en ideal semester med barn är det viktigaste att alla är överens och redo för ett spännande äventyr – för med barn är det alltid äventyrligt. Ibland är det bättre att ta en extra dag ledigt innan man reser bort så att man slipper stress med allt inköp och förberedelse. Har man en liten bebis, är det bra att prata med en barnläkare innan man packar väskorna till en lång destination. Välj gärna den destination som inte tar mer än två, tre timmar på flyget. Annars kan det lätt bli ett nervöst kapitel, speciellt om barnen som följer med är små. För en flygresa för barn under två år betalas bara en liten del, oftast endast skatten. Men då kan man inte förvänta sig att barnet kan få en egen stol.

Sand, hav och sol

Det varma klimatet i kombination med hav och stränder har alltid varit svenskarnas favorit. Alla älskar att bada, simma och sola. Idealt för avkoppling med en svalkande dricka i solstolen på stranden, god mat och en massa vattenlekar, simning och sandkreationer. Barn älskar vatten redan från födseln och brukar inte vara rädda för det stora havet heller. Efter dagarna fyllda med sol och bad sover alla gott och djupt.

Populära destinationer

Det tar max 3 timmar med flyg att komma fram till de flesta resedestinationer i Europa som Grekland, Italien, Kroatien, Turkiet, franska Rivieran eller Spanien.

Sverige har också många fina stränder som faktiskt är pudervita och paradisiska och erbjuder camping, stuguthyrning och hotell. Öland, Gotland, Österlen och Stockholms skärgård är bara få platser som bjuder på fantastiskt fina stränder utrustade med bra restauranger och kaféer samt barnvänliga badplatser som tilltalar även de mest kräsna.

Bergochdalbana och vattenland

Flera miljoner besöker nöjesparker! Till och med dem vuxna längtar till spännande attraktioner, bergochdalbanor och en lång rad olika artister som uppträder på Liseberg, Gröna Lund, Tivoli…

De flesta har öppet från mitten av april till sen augusti eller september. Astrid Lindgrens värld har i åratal lockat barnfamiljerna med levande figurer Pippi, Emil och Ronja som dyker upp närsomhelst i parken och överraskar både på scen och bland besökarna.

I High Chaparral möts cowboys, indianer och sheriffer och den är en av de mest omtyckta temaparker där barnfamiljer kan tillbringa flera aktiva och roliga dagar tillsammans.

Nya vattenland med häftiga vattenrutschar, klätterväggar och mycket mer dyker upp varje år och man kan hålla koll på nyheter om man har äventyrliga och nyfikna familjemedlemmar. Så ta med din strålande attityd, ladda ner med energi och äventyret kan börja!

Här hittar ni fler aktivitetstips för barn.

 

Bli uppdaterad med de senaste nyheterna om graviditet och föräldraskap: