5 anledningar att INTE vaccinera dina barn

Det finns ingen anledning att vaccinera sina barn. För visst är det så att föräldrar alltid vet bäst vad som är bäst för sina egna barn. Därför har du säkert aldrig hört talas om någon mamma eller pappa som ringt 1177 mitt i natten då barnet skriker och har hög feber. Föräldrar vet alltid vad de ska göra!
Det är föräldrarna som känner sina barn bäst, och vet vad de behöver. Denna kunskap kommer med automatik redan när barnet passerar ut genom slidöppningen. Kunskapen skrivs in som en lagbok i hjärnan på föräldrarna vilket gör att de från denna stund inte kan ta något felaktigt beslut rörande sitt barn. Debatten om, eller om man inte ska vaccinera sitt barn är därför löjlig. Här följer 5 anledningar till varför du INTE ska vaccinera ditt barn.

 1. Du gillar dem inte
  Vi förstår verkligen. Vissa barn är hemskare än andra, så det är fullt förståeligt att du vill att ditt barn ska smittas av något hemskt virus. Det är elakt och egoistiskt att utsätta sitt barn för denna risk så vi hoppas du tänker om.
 2. Du är mer rädd för stora ord och rykten än vad du är för virus som bevisligen dödat miljoner människor.
  Visst är det så att vissa vaccin har fått dåligt rykte då de innebär en risk. En mycket, mycket, liten del kan reagera eller vara allergisk mot något i vaccinet. Men det är precis av denna anledning som barn ofta får stanna en kvart på mottagningen efter vaccineringen. Det finns värre saker än vaccinet och om du istället smittas av sjukdomen så är det ännu farligare.
 3. Du tror att allt på internet är sant
  Det finns många artiklar på nätet som berättar om hur fel det är med vaccin. Bland annat en artikel från Indien som hävdar att det är fel att vaccinera sig. Orsaken handlade dock om poxvaccin som innehåller ”lite ko”. Då religionen anser att kor är heliga tyckte man att det var lika fel att vaccinera sig som att äta nötkött.
 4. Du vill hellre att dina barn ska bygga upp sitt egna immunförsvar mot sjukdomar såsom polio och mässling, precis som du gjorde.
  Hmm… vänta nu. Du har sannolikt inte haft dessa sjukdomar, då du blev vaccinad av dina föräldrar.
 5. Du vet mer om vacciner efter studier på internet än alla forskare och läkare som arbetat och studerat detta under en evighet.
  Vad ska man säg. Att inte vaccinera sitt barn är dumt. Väldigt dumt. Tänk om ditt barn blir sjukt och far illa. Tänk om ditt smittade barn smittar ett litet barn som ännu inte hunnit vaccineras och bytta upp tillräckligt med motståndskraft. Tänk om ditt barn infekterar ett barn som bekämpar cancer eller någon med nedsatt immunförsvar. Ska ditt barn agera tidsinställd bomb och sprida sjukdomar som inte har funnits i Sverige på åratal bara för att tanken på att ge ditt barn en medicinsk bra start skrämmer dig. Ditt barn förtjänar bättre – ditt barn förtjänar att vaccineras. Tack!

Ps. Om du inte kan vaccinera ditt barn på grund av att han eller hon är allergisk eller immunförsvagad så är det självklart att du inte ska vaccinera ditt barn. Däremot borde du om någon vara arg på dem som inte gör det, då de utsätter ditt barn för en ökad risk.

Källa: Jamie Harrington – totally the bomb.com.