Åkpåsar

En åkpåse ska vara funktionell, praktisk och kanske trendig. Det finns olika åkpåsar för olika behov. På vintern behöver du en varm och skön åkpåse, medan du under vår och sommar behöver en åkpåse som släpper igenom luft och håller sig sval.

    

Välj rätt åkpåse till barnvagnen

Åkpåsar finns i en stor mängd utförande och design. De finns även i olika prisklasser, från några hundralappar och upp till flera tusen kronor.  Många barnvagnstillverkare har egna åkpåsar och sen finns det också märken som endast gör åkpåsar och andra produkten, helt fristående. Fördelen med att köpa en åkpåse från samma märke som barnvagnen är att den självklart kommer att passa till barnvagnen. Idag tillverkas dock de flesta åkpåsar så att de passar till alla barnvagnar.

 En annan fördel med att köpa en åkpåse från samma varumärke som vagnen är att den då ofta finns i samma färg som vagnen. Så vill du matcha, kan detta vara en fördel.

  

Tänk på detta när du ska välja åkpåse

Det finns en del saker som du bör fundera på innan du väljer vilken åkpåse du ska köpa. Här kommer en kort lista på saker som kan vara bra att tänka igenom.

  • Vilka väderförhållande kommer du att befinna dig i när du använder din åkpåse?
  • Vilken barnvagn kommer du att använda tillsammans med åkpåsen?
  • Hur stort är barnet och kommer åkpåsen att passa?
  • Har åkpåsen uttag för de funktioner du behöver, exempelvis bälte?
  

Behöver du en åkpåse?

Detta beror självklart på just dina behov. Det du ska tänka på är att barnet sitter helt stilla i barnvagnen. När det är kallt ute, så är barnet därför sannolikt kallare än du. En åkpåse blir oftast varmare än en overall, vilket gör att den kan vara ett bra komplement under kalla dagar.

En fördel ytterligare med en åkpåse kan vara att du slipper sätta på och ta av kläder. Vid en temperatur runt 10 grader kan det mycket väl fungera att endast ha barnets vanliga kläder och en åkpåse när du går ut. Detta kan vara skönt om ni hela tiden förflyttar er mellan en varm och kall miljö. Det kan då vara skönt att slippa den ständiga på- och avklädanden.

  

Åkpåsar från olika märken

Det finns åkpåsar från olika märken. Skillnaden är främst i varumärke, design och kvalité. Låt ditt behov vägleda dig i valet av märke. Välj en åkpåse som passar bra till barnvagnen eller bilstolen och se till att du själv trivs med ditt val. 

 

På Barntema hittar du även ett stort utbud av Barnvagnar och Bilstolar.

LÄSTIPS FRÅN BARNTEMA MAGASIN

12 TIPS NÄR DU SKA KÖPA BARNVAGN

Tips när du ska köpa bilbarnstol

Åkpåsar – välj rätt åkpåse för rätt säsong

Råd om barnstol

Få vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om kampanjer, tävlingar, rabatter och mycket mer på temat barn.